Nuffnang add

Sabtu, 24 Mac 2012

Siti Nurhaliza - Hapuslah Airmatamu (live)






Lagu nie dutujukan pada diri sendiri.. wakakakak...

Khamis, 22 Mac 2012

1 follower dan pertanyaan

Bertambah seorang pengikut... Terima kasih CIKGU E (bukan nama sebenar) kerana sudi mengikut blog aku yang carca merba serta tidak berkonsep ini.. Blog tulisan ikut suka hati aku.. Hihi...
Hari nie aku ditanya kalau ada duit yang banyak apa yang aku nak buat dengan duit tu.. Alamak, soalan yang senang macam tu ditanya kan pada aku.. Memang berpotensi jauh la untuk pergi ke alam angan2 mat jenin.. Hei.. pasal duit, pasal angan2 memang tak perlu la perancangan... Lagi2 aku nie kan suka tengok citer Hindustan.. Orang yg suka tengok fairy tales movie macma nie memang la kuat berangan.... Bulan dan matahari pun dekat.. :D
Kejap aje dah hari khamis.. WOW, minggu nie direct update blog... Tak tau la sampai kemana rajinnya nie.. Tapi Insya ALLAH... Walau citer yang tak best. aku nak tulis gak.. hahaha.. Wokey lah.. Masa untuk berkerja...

Rabu, 21 Mac 2012

Rabu..

Alamak... kena buat persembahan untuk malam amal. Tak tau nak nyanyi lagu apa.. Suara pun dah berubah sekarang... Bertambah matang.. tak tau la.. Lagu 'makanan ruji' tu boleh dibawa dengan baik ke tak.. risau betul.. tak berlatih lagi... Macam mana tu.. Nyanyi dengan band, tapi berlatih guna karaoke..
Agak2 lagu apa yang sesuai yer.. Ok, kalau lagu duet ingatkan nak bawak lagu sandarkan pada kenangan.. lagu solo nie... yang baru dan moden.. Lagu penyanyi sekarang tak ada yang bagus kecuali macam manuar zain, hafiz af.. Tapi tinggi sangat suara diaorang.. Range vokal juga berbeza.. Lagi satu, tak tau la suara aku nie note apa...
Kalau ada cadangan bagi sesiapa yang terbaca, tolong la letak 1,2 tajuk lagu.. kalau ada 20 pun cantik... hahahah.. Adios..

Selasa, 20 Mac 2012

Selasa yang selasa

Hari selasa yang biasa, biasa. Tak ada apa yang nak dikejarkan kerana kerja2 lepas hampir kesemuanya dah beras.. Yang ada pun beberapa ajer yang perlu diselesaikan. Insya ALLAH akan sempurna mengikut waktu...
Bilalah gaji baru nak masuk nie.. Aduyai... Lama beno menunggunya.. Tak ada apa2 pengumuman atau maklumat pun. Senyap ajer.. Semua dah tak sabar nak menunggu ni.. Masih resah gelisah menunggu.. Ye lah, nak membuat perancangan apa yang perlu dilakukan.. wakakaka.... Harap2 bila semuanya telah terlerai akan membawa kelegaan la kan??
Tak ada rancangan nak kemana la tahun nie.. Nak melancong, tapi tak tau kemana... Agak2nya nak kemana ye?? Masih dalam Malaysia la..
Hmmm... tak ada cerita hari nie..

Isnin, 19 Mac 2012

Update.. Update

Alahai.. betapa teruknya perangai aku nie.. hahahhaa.. baru nak update blog aku yang tah apa kejahdah nie.. Alasan lapuk yang dah cliche'... Sibuk.. Hahhaha.. Apa kejadahnya sibuk... Malas atas beberapa faktor... antaranya, keyboard laptop dah rosak... hahahah
Dalam tempoh setengah tahun nie , macam2 dah berlaku.. tak kuasa dah nak imbas semula.. sebab semuanya pahit... Mana la kenangan manis nie.. tak datang2 lagi dalam hidup ku.. takkan nak kata minum minuman manis tu kenangan manis?? Kene lempang kang, baru tau... Kawan2 bnyk yang dah kawin.. Aku?? Emmm... boleh tak citer benda lain sebab aku malas la nak jawab soalan tu.. Sebab aku tak bersedia nak menjadi seorang suami lagi..(jawapan standard)
Perancangan tahun nie?? Aku nak kurus.. (podah.. dah sejuta kali dah cakap macam nie). Aku nak kumpul duit gi melancong.. Aku n ak kumpul duit... Aku nak sambung belajar... Lepas semua dapat dicapai.. Barulah aku akan kawin... hahahah.. Adios (percaya aje lah dengan apa yang aku tulis nie yer..)

Khamis, 12 Januari 2012

Jumaat, 24 Jun 2011

LAPORAN JUN...

Diam tak diam dah dekat sebulan tak up date blog... Mood tak dak mari.. macam mana nak merepek... kadang2 tu, buka je post baru.. aku renung screen komputer sampai tertidur.. huhu...
Bulan nie pun dah hampir nk tutup dh.. lgi sebulan nak menjengah ke bulan ramadhan... seakan masa pantas berlalu, tanpa disedari semuanya berjalan pantaskan?? Nak buat macam mana.. masa tetap akan berlalu walau apa pun.. bijak dan pandailah kita nak isi masa tu...
Bulan nie... apa yang aku buat?? Ada beberapa impian yang terpaksa dilupuskan pada bulan nie.. dan ada beberapa impian yang kena dibina... Impaian yang dillupuskann tu bukan terus lupus.. tapi tangguh buat sementara waktu je... Bila masa dan ketika yang betul.. Jika ALLAH bgi kekuatan.. aku akan cuba lag sekali... Betapa sakit pun, betapa kali jatuh pun.. selagi ada daya aku bangun, aku bangun... aku bukanlah orang yang senang2 nak mengaku kalah... cubalah ye...
Bercuti?? tak cuti pun.. cuti pun dah abis. Tapi dalam habis2 pun, aku berjaya pergi ke JB.. hahahha.. balik hari.. gila betullah... bukan ada apa2 pun... just terasa nak drive... tau2 dah sampai... dapat penat aje.. tapi at least satu semenanjung dah aku jeajah.. maksud aku bumi negeri2 di semenanjung nie habs dijelajah la.. cuma pulau2 yang menarik sepanjang pesisiran semenanjung nie aje tak pergi lagi... baiklah... akan datang misi.. jelajah pulau...
Hmm.... nak tulis panjang lagi, tapi tetiba diserang kekurangan rajin... dah.